Industry Info  
Festo
Festo

Започва изграждането на компостиращата инсталация на Троян и Априлци - 10.04.2020

10.04.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 8 април т. г. откриха строежа на инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци и компостиращата инсталация за разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци, предназначени за общините Троян и Априлци, съобщиха на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). В церемонията взеха участие кметовете на Троян и на Априлци, и представител на консорциум Холдинг пътища Пи Ес Пи, които са изпълнител на проекта.

Общата стойност на инвестицията е в размер на  6,2 млн. лв., от които 4,6 млн. лв. са осигурени безвъзмездно от Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС). Реализацията на проекта трябва да намали количеството депонирани битови отпадъци, осигурявайки допълнителен капацитет за предварително третиране. Според инвестиционното намерение трябва да бъдат изградени компостираща инсталация с капацитет 2200 т на годишна база, инсталация за предварително третиране на смесен битов отпадък с капацитет 6300 т на годишна база и съпътстваща инфраструктура.

С цел осигуряването на технологичните процеси на двата обекта е предвидена и доставка на 110 бр. съдове за събиране на зелени отпадъци, 2 специализирани автомобила за събиране на зелените отпадъци, мобилен шредер, челен товарач и електрокар. Срокът за реализиране на проекта е 16 октомври 2021 г.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   ОПОС   компостираща инсталация   отпадъци  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...