Industry Info  
Festo
Festo

Започва изграждането на компостиращата инсталация на Троян и Априлци

10.04.2020   |   Проекти
 

На 8 април т. г. откриха строежа на инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци и компостиращата инсталация за разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци, предназначени за общините Троян и Априлци, съобщиха на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). В церемонията взеха участие кметовете на Троян и на Априлци, и представител на консорциум Холдинг пътища Пи Ес Пи, които са изпълнител на проекта.

Общата стойност на инвестицията е в размер на  6,2 млн. лв., от които 4,6 млн. лв. са осигурени безвъзмездно от Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС). Реализацията на проекта трябва да намали количеството депонирани битови отпадъци, осигурявайки допълнителен капацитет за предварително третиране. Според инвестиционното намерение трябва да бъдат изградени компостираща инсталация с капацитет 2200 т на годишна база, инсталация за предварително третиране на смесен битов отпадък с капацитет 6300 т на годишна база и съпътстваща инфраструктура.

С цел осигуряването на технологичните процеси на двата обекта е предвидена и доставка на 110 бр. съдове за събиране на зелени отпадъци, 2 специализирани автомобила за събиране на зелените отпадъци, мобилен шредер, челен товарач и електрокар. Срокът за реализиране на проекта е 16 октомври 2021 г.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   ОПОС   компостираща инсталация   отпадъци  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...