Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Шиничи Танзава, FANUC Europe: Автоматизацията и роботизацията поддържат конкурентоспособността на компаниите

09.04.2020
 

Нивото на автоматизация и роботизация на производствата в страните от Източна Европа е различно, но тенденцията често се определя от липсата на работна ръка. От една страна работниците от Източна Европа мигрират на запад в търсене на по-добри условия и качество на живот, а от друга, някои големи компании от Западна Европа местят производствата си на изток, за да понижат разходите си или да увеличат търсенето в тези страни. Едно от решенията за разминаването в наличието и търсенето на работна ръка, както и за запазването на конкурентоспособността на компаниите на източноевропейския пазар е инвестирането в автоматизация и роботизация, смята Шиничи Танзава, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Europe Corporation.

"Най-високо е равнището на автоматизация в държавите от Източна Европа с по-развито автомобилостроене и производство на автомобилни части – Полша, Чехия, Словакия и Унгария. Ръст се наблюдава и в отрасли като хранително-вкусовата, фармацевтичната индустрия и логистиката. Нивото на автоматизация в сравнение със Западна Европа обаче е все още ниско, като сред причините за това в някои страни са липсата на висше инженерно образование и подкрепа от правителството, както и неинформираността на компаниите за ползите от внедряването на индустриални роботи. FANUC иска да промени това, например с помощта на нашите обучителни центрове. Също така си сътрудничим с международната образователна организация WorldSkills, с която през 2019 г. представихме професията "Интегриране на роботизирани системи", подчертава г-н Танзава.

Според Танзава производствата си в Източна Европа автоматизират както местни компании, така и глобални корпорации. Международните компании, местещи се в региона, максимално внедряват собствените си стандарти и използват автоматизация. В същото време местните компании, доставящи продукти за голям дял от европейския пазар, имат нужда да увеличат качеството и обема на продукцията, т.е. следва да инвестират в автоматизация.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   автоматизация   роботизация   роботи   WorldSkills  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОВК СЕКТОРА
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...