Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Festo: Серията "plug and work" електрически задвижвания Simplified Motion предлага широка функционалност

09.04.2020
 

Въвеждането в експлоатация (програмиране, конфигуриране и мрежово свързване) на една производствена машина или линия може да коства значително време и разходи. Това важи в голяма степен за съвременните електрически средства за автоматизация, за чиято инсталация техниците трябва да разполагат със специални познания и ноу-хау в областта на софтуера. Процесът може да се окаже бавен и тромав, особено в приложения, свързани с изпълнение на несложни задачи за движение. Някои продукти в портфолиото на Festo обаче сами по себе си не се нуждаят от софтуер. Това е възможно благодарение на иновативната фирмена концепция за "plug and work" решения, които са готови за експлоатация веднага след свързването им с производственото оборудване.

Т. нар. "plug and work" системи, машини и компоненти могат независимо да се самоконфигурират. Те автоматично се интегрират в производствения процес, без да е необходима предварителната намеса на софтуерен разработчик или инженер.

Стандартизираният език пести време и средства
За да е възможен принципът "plug and work", описания на технологичните инсталации, машините и компонентите трябва да са налични на стандартизиран език. Всеки софтуер, който "разбира" въпросния език, може да изиска от системата необходимата му информация чрез стандартизиран и сигурен протокол. Това е възможно не само при първоначалното им въвеждане в експлоатация, но и при всяка последваща операция по настройка и поддръжка.

Принципът "plug and work" значително намалява усилията и разходите за свързване. Това е особено полезно в приложения, които изискват изпълнение на несложни задачи за движение посредством електрически задвижвания. При такива компоненти високите инвестиционни разходи и комплексният процес по въвеждане в експлоатация могат да се окажат нерентабилни за предприятието. Вследствие на нарастващата дигитализация обаче търсенето на електрически средства за автоматизация нараства.

Серията електрически задвижвания Simplified Motion
В серията електрически задвижвания Simplified Motion Festo предлага шест различни решения, функциониращи именно на базата на принципа "plug and work". Интеграцията в производствената система се извършва посредством два стандартни кръгли конектора – без необходимост от софтуер, предварително зареждане и въвеждане на системни параметри. Задвижванията от серията изпълняват несложни задачи за движение с редуциран набор от променливи, които могат да бъдат конфигурирани директно в задвижването, както и отдалечено чрез IO-Link интерфейс.

Движението се управлява в самото механично устройство посредством интегриран контролер, което пести пространство в контролния шкаф. Задвижванията от серията включват интегриран мотор, контролер и задвижващ механизъм и се предлагат като цялостни, предварително асемблирани и параметризирани блокове.

Функционалността на електрическите задвижвания Simplified Motion ги прави отлично решение за изпълнение на несложни движения между две механични крайни положения. В допълнение, те предлагат функции за оптимизирано движение, за плавно демпфериране в крайна предна и задна позиция, както и функция за натиск и затягане.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   електрически задвижвания   Simplified Motion  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...