Industry Info  
Festo
Festo

Естонски производител на интелигентни градски системи търси партньори

08.04.2020   |   Бизнес
 

Естонски производител на решения за интелигентни градове търси партньорства с европейски фирми по линия на търговски споразумения с възможности за техническо коопериране. Дружеството е специализирано в разработката на продукти и системи за умна градска и пътна инфраструктура, както и за смарт мобилност.

От компанията са изчислили, че на територията на ЕС пътните инциденти, свързани с пешеходци, струват на съюза 120 млрд. евро годишно. По данните й, 90% от пътните произшествия се дължат на човешки грешки. За да спомогне за подобряване безопасността на движението и градската мобилност, естонският производител е разработил автоматизирана платформа с алгоритми за изкуствен интелект (AI) и модерни сензорни технологии за събиране на данни от заобикалящата среда.

Предлаганото устройство поддържа специализирани протоколи за комуникация на къси разстояния (DSRC) и V2X комуникация между превозните средства през LTE или 5G мрежа. Това позволява автоматичен обмен на информация и предупреждения между всички интелигентни статични или мобилни единици от пътната инфраструктура, оборудвани за целта.

Системата е способна да прогнозира траекториите на участниците в движението с цел да прилага активни мерки за безопасност, което според производителя е ключова функция по отношение развитието на технологиите за автономна мобилност.

Повече информация ще намерите на сайта на Enterprise Europe Network (EEN).

     
Източник: EEN; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EEN   умни градове   смарт пътна инфраструктура   изкуствен интелект   AI  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...