Industry Info  
Festo
Festo

НСИ отчете 15 млн. евро ръст на чуждестранните инвестиции

08.04.2020   |   Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) публикува ключовите статистически показатели за България. Според анкета на Института през март 2020 г. показателят на доверие в промишлеността намалява с 1,1% в сравнение с февруари т. г. Наблюдават се ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) за последното тримесечие на 2019 г. и увеличение в натоварването на промишлените мощности.

"По предварителни данни произведеният БВП през четвърто тримесечие на 2019 г. възлиза на 32,682 млрд. лв. по текущи цени", обявиха от НСИ. Оттам изчислиха, че сезонно изгладените данни показват растеж от 3,1% на БВП през четвъртото тримесечие на 2019 г. в сравнение със съответното тримесечие на предходната 2018 г. и 0,8% спрямо третото тримесечие на 2019 година.

През януари средното натоварване на мощностите в промишлеността нараства с 1,7% в сравнение с три месеца по-рано и достига 78%. "Преките чуждестранни инвестиции в страната по предварителни данни се увеличават с 15 млн. евро за януари 2020 г. при понижение със 164,1 млн. евро за януари 2019 г.", обявиха от НСИ.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   БВП  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...