Industry Info  
Festo
Festo

Седем предприятия в област Добрич започват модернизации по ОПИК - 06.04.2020

06.04.2020   |   Начало»Проекти

Нови седем проекта на фирми в област Добрич са одобрени, съобщиха от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-202 г. (ОПИК). Безвъзмездната помощ за проектите възлиза на 2,8 млн. лв., като средствата са насочени за подобряване на производствения потенциал и конкурентоспособността на предприятията. Шест от проектите са насочени към секторите "Високотехнологични и средно високотехнологични промишлени производства" и "Нискотехнологични и средно нискотехнологични промишлени производства".

Общо 4 са предприятията в Добрич, които започват внедряване на съвременно оборудване, нови технологии и специализиран софтуер. "По този начин фирмите не само ще оптимизират, модернизират и разширят производствения си капацитет, но и ще създадат условия на устойчив растеж и подобрена конкурентност", смятат от ОПИК.

Сред подпомогнатите дружества попада също компания от Варна, която развива дейност в производството на изделия от камък. Дружеството е заявило инвестиционно намерение в Добрич, където смята да разкрие свой обект. Новата площадка предстои да бъде оборудвана със съвременна мостова режеща машина с цифрово програмно управление за автоматично обработване.

Машиностроително предприятие от Каварна е шестият одобрен кандидат, който ще получи безвъзмездна помощ, за да производително оборудване. "Инвестицията ще допринесе за намаляване на производствените разходи и оптимизиране на производственият процес", коментираха от ОПИК.

Последният бенефициент е предприятие за дизайн, производство и оборудване за парашути от Балчик. Компанията предстои да внедри нови технологии.

     
Източник: ОПИК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОПИК  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...