Industry Info  
Festo
Festo

Седем предприятия в област Добрич започват модернизации по ОПИК

06.04.2020   |   Проекти
 

Нови седем проекта на фирми в област Добрич са одобрени, съобщиха от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-202 г. (ОПИК). Безвъзмездната помощ за проектите възлиза на 2,8 млн. лв., като средствата са насочени за подобряване на производствения потенциал и конкурентоспособността на предприятията. Шест от проектите са насочени към секторите "Високотехнологични и средно високотехнологични промишлени производства" и "Нискотехнологични и средно нискотехнологични промишлени производства".

Общо 4 са предприятията в Добрич, които започват внедряване на съвременно оборудване, нови технологии и специализиран софтуер. "По този начин фирмите не само ще оптимизират, модернизират и разширят производствения си капацитет, но и ще създадат условия на устойчив растеж и подобрена конкурентност", смятат от ОПИК.

Сред подпомогнатите дружества попада също компания от Варна, която развива дейност в производството на изделия от камък. Дружеството е заявило инвестиционно намерение в Добрич, където смята да разкрие свой обект. Новата площадка предстои да бъде оборудвана със съвременна мостова режеща машина с цифрово програмно управление за автоматично обработване.

Машиностроително предприятие от Каварна е шестият одобрен кандидат, който ще получи безвъзмездна помощ, за да производително оборудване. "Инвестицията ще допринесе за намаляване на производствените разходи и оптимизиране на производственият процес", коментираха от ОПИК.

Последният бенефициент е предприятие за дизайн, производство и оборудване за парашути от Балчик. Компанията предстои да внедри нови технологии.

     
Източник: ОПИК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОПИК  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...