Industry Info  
Festo
Festo - A banner

30% ръст в микроелектронното производство през първото тримесечие на 2020 спрямо първото на 2019 г.

31.03.2020   |   Бизнес
 

Пандемията от COVID-19 предизвика спад на търсенето на крайни изделия, като въздействието й върху сектора за производство на електронни компоненти вероятно ще се прояви през второто тримесечие на годината.

Последните проучвания на TrendForce показват, че производителите се възползват от изпълнението на поръчки и търсенето на наличности от предходното тримесечие, като общите прогнозни приходи през първото тримесечие на 2020 г. са с близо 2% по-малко спрямо предходното тримесечие, но с около 30% повече спрямо същшия период на предходната година. Тъй като пандемията от COVID-19 се отразява на световните пазари и икономиката навлиза в рецесия, производителите са изправени пред големи несигурности, което ще забави бъдещия растеж през годината.

В класацията на водещите 10 производители през първото тримесечие на първо място по приходи се нарежда TSMC, следвана от Samsung, GlobalFoundries, UMC, SMIC, TowerJazz, VIS, PSMC, Hua Hong и DB HiTek.

     
Източник: TrendForce; снимка: Dreamstime

Ключови думи: TrendForce   електронни компоненти   микроелектронно производство   COVID-19  

Област: Електроника  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...