Industry Info  
Festo
Festo

БТПП започва проект в сферата на роботиката по Хоризонт 2020

20.03.2020   |   Проекти
 

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и нейните 20 организации започват работа по проект VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction), който получи одобрение за финансиране по тема "Дигитализация и трансформация на европейската индустрия и услуги: дигитални иновационни хъбове и платформи" на програмата Хоризонт 2020.

Целта на проекта е осигуряването на благоприятна бизнес и технологична среда за малките и средните предприятия (МСП) чрез внедряване на когнитивни технологии в производството. С тяхна помощ се очаква намаляването на разходите за работа и оптимизирането на процесите. Водеща организация по проекта е Политехническият университет на Мадрид (UPM) в партньорство с още 20 организации от Испания, България, Германия, Полша, Италия, Франция, Холандия, Унгария и Турция.  

"Технологичните партньори по проекта ще разработят колаборативните роботи (коботи), които ще бъдат тествани от МСП в страните-участници в проекта и от дигитални иновационни хъбове в Германия, Полша и Франция", обясниха от БТПП.

     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БТПП   VOJEXT   роборика   кобот   автоматизация  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...