Industry Info  
Festo
Festo

К И Инженеринг влага 29 хил. лв. в проучвателни дейности в Пловдив - 19.03.2020

19.03.2020   |   Начало»Проекти

На 18 март т. г. се проведе извънредното заседание на Министерски съвет (МС), съобщиха от пресслужбата на институцията. Правителството одобри замяна на концесионер за добив на минерална вода и прекрати три концесионни договора за добив на строителни материали.
 
МС прие решение, с което одобри концесионера Акварекс-В, който от 2000 г.  добива минерална вода от находище Велинград-Чепино, да бъде заменен от дружеството Тимбарк България.

К И Инженеринг получи разрешение за проучване на строителни материали в площ Щъркелите-2, разположена в землищата на селата Цалапица и Костиево, област Пловдив. Концесията се отдава за срок от 1 г., по време на която дружеството ще инвестира 29 хил. лв.

Прекратяват се няколко концесионни договора на за добив на строителни материали. Разваля се договорът за добив на глини от находище Кошарник с фирма Стройкерамика поради неизпълнение на основни задължения от страна на концесионер - изплащане на концесионно възнаграждение. Прекратява се и концесионният договор за добив на пясъци от находище Акациите-1 с Вая-96 по взаимно съгласие на страните. "Концесионерът мотивира искането си за прекратяване на договора с изчерпване на запасите в находището", казаха от пресслужбата на МС.

Също по взаимно съгласие се разваля концесионното споразумение за добив на мергели от находище Ветрище с дружеството Керамат.

     
Източник: МС; Снимкс: Dreamstime

Ключови думи: МС   минерална вода   строителни материали   добивна промишленост  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...