Industry Info  
Festo
Festo

Quectel представи IoT модули за интелигентни приложения от следващо поколение на embedded world 2020

17.03.2020   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions представи най-широкото си портфолио от клетъчни и GNSS модули на изложението embedded world от 25 до 27 февруари т. г. в Нюрнберг, включително иновативни 5G NR модули, C-V2X решения, LTE "всичко в едно" модули, нова фамилия LPWA модули, както и нови IoT решения.

В рамките на изложението компанията проведе Ден на интелигентните модули, демонстрирайки обширна продуктова линия от интелигентни комуникационни решения, успешни клиентски внедрявания и приложeния. Акцент бе поставен върху технологиите за лицево разпознаване, които стават все по-популярни в ежедневието и намират широко приложение при интелигентни разплащания и интелигентен контрол на достъпа. Иновативните модули на Quectel предлагат отлични комуникационни възможности, чрез които хардуерът може да се възползва от огромна облачна изчислителна и процесорна мощ, когато е необходимо.

Наскоро Quectel реализира успешно сътрудничество с Microsoft и Qualcomm Technologies, като интегрира новия LPWA модул BG95 с облачните услуги Azure Device на Microsoft. Продуктите, в които е интегриран BG95, получават директен и сигурен достъп до Azure IoT Hub, което значително ускорява развойния процес. По време на embedded world 2020 бе направена демонстрация, при която BG95 бе свързан към облака на Azure, изпращайки GPS информация за местоположението на устройства, разположени в Шанхай и Шънджън, чрез използване на OpenCPU режим.

"Благодарение на малките си габарити, големите изчислителни и комуникационни възможности, както и на това, че се предлагат готови за използване, интелигентните модули на Quectel намаляват развойните разходи и времето за пускане на пазара, като в същото време повишават надеждността и качеството на продукта", заявиха от компанията. Модулите на Quectel са широко използвани в разнообразни приложения като вендинг автомати, интелигентни POS терминали, полицейско оборудване, автомобилни мултимедийни системи.
 

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   BG95   embedded world  

Област: Електроника  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...