Industry Info  
Festo
Festo

ФнФ започва пазарни консултации за новия си инструмент в сектор отпадъци

13.03.2020   |   Бизнес
 

Фонд на фондовете (ФнФ) започва пазарни консултации във връзка с новия структуриран финансов инструмент за инвестиции в сектор отпадъци, съобщиха оттам. Средствата са осигурени по Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020 (ОПОС), съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Бюджетът на инструмента е 50 млн. лв., като от ФнФ заявиха, че се очакват още средства.

"Прилагането на новия финансов ще се стреми да облекчи трудностите, изпитвани от общини, частни предприятия и публично-частни партньорства, в търсенето на достъпно по условия финансиране за инвестиции в сектора", обясниха от ФнФ.

Фондът ще търси дългосрочни решения за екологично управление на отпадъци, като предвижда подкрепа на проекти при сферите: проектиране и изграждане на центрове за повторна употреба на предмети от бита, като мебели, дрехи и други; прилагане на пилотни проекти на инсталации за рециклиране на разделно събрани битови отпадъци, включително и чрез въвеждане на иновативни технологии и др.

В рамките на финансовия инструмент е предвидена подкрепа за изграждане на площадки и инсталации за предварително третиране на битови отпадъци, но също така и за закупуване на оборудване и съоръжения за разделно събиране на биоразградими и зелени отпадъци. Допустимо е и кандидатстване за строителство на анаеробни и компостиращи инсталации.

Пазарните консултации ще завършат на 31 март т. г. "Заинтересованите лица биха могли да изразят желание за участие в процеса до 25 март т. г.", казаха от ФнФ. Повече информация ще получите на адрес: office@fmfib.bg

     
Източник: ФнФ

Ключови думи: отпадъци   компостиращи инсталации   рециклиране   ОПОС   ЕСИФ   ФнФ  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...