Industry Info  
Festo
Festo

МРРБ поема финансирането на проучването за водоснабдителната системата "Дунав"

12.03.2020   |   Проекти
 

На 11 март се проведе среща в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) между зам.-министър Николай Нанков, кметове и областни управители от Североизточна България, съобщиха от МРРБ. По време на дискусията беше обсъдено извършването на предпроектно проучване за доизграждане на водоснабдителната система "Дунав", доставяща вода в областите Шумен, Разград и Търговище. В рамките на разговорите се взе решение финансирането да се поеме от МРРБ.

Строежът на водоснабдителната система "Дунав" е започната през 1980 г., но към момента поради незавършеността на проекта вода стига само до Разград и няколко общини от областта. Според кметовете, взели участие в срещата в МРРБ, доиздраждането на системата ще даде трайно и устойчиво решение на въпросите, свързани с водоснабдяването в тази част на страната.

"Ще бъдат направени технико-икономически проучвания, които ще послужат за последващо възлагане на инженеринг", информираха от МРРБ. По думите на зам.-министър Нанков строителните дейности могат да започнат след година и половина. Строителството на оставащото трасе ще се финансира от новия ВиК холдинг.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   водоснабдителна система Дунав   ВиК холдинг  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...