Industry Info  
Festo
Festo

НСИ отчете 1,6% ръст на промишленото производство за януари

11.03.2020   |   Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) регистрира спад в индекса на промишленото производство на годишна база през 2019 г. Индексът е изчислен от календарно изгладените данни и отчита спад в добивната промишленост с 11,7%. Спад е отчетен и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ със 7,2%. На този фон НСИ отчита ръст в преработващата промишленост с 2,1%.

По предварителни данни 1,6% е ръстът на промишленото производство за януари т. г. спрямо декември 2019 г. Сравнявайки индексът за промишлено производство на януари 2019 г. с този за януари т. г., е отчетен спад с 0,7%.

Спрямо последния месец на 2019 г. за януари е регистриран най-голям ръст в преработващата промишленост, той е 3,6%. Значително повишение се наблюдава при ремонта и инсталирането на машини и оборудване с 27,4%, производството на метални изделия (без машини и оборудване) с 23,5%, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета с 19,8% и производството на напитки с 16,0%.

В рамките на същото направление е регистрирано намаление при производството на компютърна техника, електронни и оптични продукти с 11,7%.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...