Industry Info  
Festo
Festo

Разградски производител на конвейерни системи инвестира 1,07 млн. лв. в ново оборудване

10.03.2020   |   Проекти
 

Разградското дружество Йотов с предмет на дейност производство на подемно-транспортни машини подписа договор по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК) за подобряване на производствения капацитет, съобщиха на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Общата стойност на инвестицията е 1,07 млн. лв., от които безвъзмездната финансова помощ е 749 хил. лв., а самоучастието 321 хил. лв. Срокът за реализиране на проекта е февруари 2021 г.

Фирма Йотор е специализирана в производството на автоматизирани конвейерни системи. "Към момента предприятието експлоатира стари технологии и оборудване за осъществяване на производствените процеси, които водят до ниска производителност, високи производствени разходи и незадоволително качество и количество на произвежданите продукти", коментираха от ЕСИФ.

Целта на проекта по ОПИК е въвеждането в експлоатация на ново високотехнологично производствено оборудване - обработващ център и  трикоординатна измервателна машина, свързани с разширяване капацитета на съществуващия стопански обект.

Според анализи на кандидата след закупуване на предвиденото оборудване по проекта ще се разшири производствения капацитет на предприятието с не по-малко от 25%. Ще бъде увеличен експортния му потенциал, оптимизиран производствения процес и намалени производствените разходи на единица продукция.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   ОПИК   конвейер  

Област: Инвестиции  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...