Industry Info  
Festo
Festo

Разградски производител на конвейерни системи инвестира 1,07 млн. лв. в ново оборудване - 10.03.2020

10.03.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Разградското дружество Йотов с предмет на дейност производство на подемно-транспортни машини подписа договор по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК) за подобряване на производствения капацитет, съобщиха на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Общата стойност на инвестицията е 1,07 млн. лв., от които безвъзмездната финансова помощ е 749 хил. лв., а самоучастието 321 хил. лв. Срокът за реализиране на проекта е февруари 2021 г.

Фирма Йотор е специализирана в производството на автоматизирани конвейерни системи. "Към момента предприятието експлоатира стари технологии и оборудване за осъществяване на производствените процеси, които водят до ниска производителност, високи производствени разходи и незадоволително качество и количество на произвежданите продукти", коментираха от ЕСИФ.

Целта на проекта по ОПИК е въвеждането в експлоатация на ново високотехнологично производствено оборудване - обработващ център и  трикоординатна измервателна машина, свързани с разширяване капацитета на съществуващия стопански обект.

Според анализи на кандидата след закупуване на предвиденото оборудване по проекта ще се разшири производствения капацитет на предприятието с не по-малко от 25%. Ще бъде увеличен експортния му потенциал, оптимизиран производствения процес и намалени производствените разходи на единица продукция.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   ОПИК   конвейер  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...