Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Годишните инвестиции в добивния сектор възлизат на 160 млн. евро

26.02.2020   |   Бизнес
 

Проведе се семинарът "Опитът на Канада в отговорното бизнес поведение в минно-добивната индустрия", организиран от Канадското посолство с подкрепата на Министерство на енергетиката (МЕ) и Българската минно-геоложка камара (БМГК), съобщиха от Камарата. В мероприятието взеха участие представители на Министерство на енергетиката, Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", членове на БМГК, представители на местните власти и чуждестранни компании.

В рамките на събитието доц. д-р Иван Митев, изпълнителен директор на БМГК, представи българската добивна индустрия. По думите му годишните инвестиции в сектора възлизат на 160 млн. евро и са насочени към иновации, нови технологии, модерно оборудване и проекти за опазване на околната среда. Средства се влагат също така в обучения.

Представители на частния сектор представиха презентации. Ирена Цакова, директор в Дънди Прешъс Металс, представи "Отговорният минен бизнес за устойчиво бъдеще" с акцент върху предприятията в Челопеч и Крумовград. Проведе се и панелна дискусия на тема "Съвместна работа за по-добри проекти", в която участваха Ирена Цакова, Георги Магаранов, доц. д-р Иван Митев, Матю Блис, Боян Рашев и Алекси Кесяков.

     
Източник: БМГК

Ключови думи: БМГК   МЕ   МГУ "Св. Иван Рилски"  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...