Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Alfa Laval и Крисметал домакини на семинар

18.02.2010   |   Начало»Обучения
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 18 февруари т.г. в столичния хотел Central Park се проведе семинар, организиран съвместно от Alfa Laval, производител на оборудване за транспортиране на флуиди, на топлообменно и сепарационно оборудване и Крисметал, официален търговски дистрибутор на продуктовата линия за санитарно оборудване на Alfa Laval. Водеща тема на семинара бяха помпите на Alfa Laval за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишлености. В събитието взеха участие специалисти от областта на машиностроенето,  фармацията, хранително-вкусовата промишленост, представители на инженерингови компании и проектантски студия. Основен лектор бе Джон Уолкър, експерт от производствената база за помпи на Alfa Laval в Англия. Сериозни усилия в организацията на семинара вложи инж. Христо Костов, инженер продажби от офиса на Alfa Laval в България, увериха домакините на събитието.

Alfa Laval работи в три основни направления
В началото на семинарната програма, Вит Пекарек, директор на Alfa Laval за Югоизточна Европа представи фирмата, нейният създател - Густаф Де Лавал, както и основните направления от дейността й.
“Alfa Laval е компания, работеща в три основни направления – топлообменни апарати, продукти за сепарация и управление на флуиди. Тя акцентира върху осигуряване на надеждно сервизиране на продаваните технически изделия и цялостни решения”, заяви той и допълни: “От три години Alfa Laval дава приоритет на продуктите, предназначени за секторите енергетика, околна среда и хранително-вкусова промишленост”.
Василис Кайнарос, управител на фирма Крисметал, заяви. “Днес ние си поставяме три цели – да ви запознаем с продуктите, да ви покажем реалната връзка между Alfa Laval и Крисметал, както и да поговорим за качеството и за това как то води до спестяване на средства”, заяви той. След него, Петър Матев, продуктов мениджър в Крисметал, запозна присъстващите гости с продуктовата гама на фирмата. “Крисметал е фирма специализирана в търговията с промишлена арматура - тръби, фитинги, филтри, редуциращи и предпазни вентили, кондензни гърнета, задвижващи механизми, изолационни материали, полипропилен-системи”, информира той.

“Предлагаме цялостни реше-ния”, заявяват от Alfa Laval
Различни серии помпи на Alfa Laval бяха представени от Джон Уолкър, експерт от производствената база за помпи на компанията в Англия, който заяви: “Alfa Laval е не просто доставчик на оборудване, а компания, предлагаща цялостни решения”.
Лекторът обърна специално внимание на водещите критерии при избора на помпа и на най-често срещаните проблеми в експлоатацията им. Господин Уолкър акцентира върху необходимостта от добро познаване на приложната област на помпите на Alfa Laval, както и върху процесите и спецификите на транспортирания продукт като фактори, определящи правилния избор на помпа за дадено приложение.

Центробежни помпи серии LKH и SolidC
По време на семинара бяха представени продуктовите серии центробежни помпи – LKH и SolidC. “Центробежните помпи серия LKH са с дебелина на корпуса от 8 mm, с което се гарантира надеждността и здравината на помпата. Полуотвореният дизайн на импелера осигурява лесното му почистване и допринася за увеличаване срока на годност на пренасяния продукт, например в млекопреработващата промишленост”, заяви г-н Уолкър.
“Серията включва моделите LKH UltraPure за фармацевтични и биотехнологични приложения, LKHP с увеличена дебелина на корпуса с цел по-голяма издръжливост на високи налягания, LKH Multistage - многостъпални помпи за високи налягания, LKHSP – самозасмукващи помпи и LKHex за взривозащитени приложения”, допълни той.
От серията центробежни помпи SolidC бяха представени базовият модел и моделът SolidC UltraPure, предназначен за фармацевтичната промишленост.

Сериите MR и SX
Семинарът разгледа и помпите MR и SX. “Помпите тип Liquid Ring от серията MR са много подходящи за санитарни приложения, в които е необходимо изпомпване на течности, съдържащи въздух или други газове. Те са предназначени за хранително-вкусовата, млекопреработващата и фармацевтичната промишлености”, заяви Джон Уолкър.
По отношение на зъбните помпи (Rotary Lobe) от серията SX, той заяви: “Серията зъбни помпи SX е проектирана с цел да се осигури внимателно транспортиране на течности в приложения с високи изисквания към хигиенните условия, например процесите в биотехнологичната и фармацевтичната промишлености”.

     

Ключови думи: центробежни помпи   транспортиране на флуиди   топлообменни апарати   сепарация   арматура   тръби   фитинги   филтри   вентили   задвижващи механизми  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Mazak представя иновативни решения за обработка на тръби на Tube 2024


Гръцки производител на системи за филтриране на вода търси партньори


Новият пропорционален вентил VEMD на Festo осигурява безшумно, бързо и икономично регулиране на дебита


ВиК - Ямбол търси доставчик на тръби и фитинги


Видео презентации представят възможности за бизнес с фирми от Тайван

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Обучения

07.11.2022   |   Ще се проведе базов курс по проектиране с Autodesk Inventor Professional


07.12.2021   |   Три български университета подготвят съвместни магистърски програми в областта на техническите науки


03.08.2021   |   Институтът GATE обяви стипендии в областта на изкуствения интелект и извличането на информация


29.07.2021   |   EVN България одобри рекорден брой стажанти за програмата "Младежи с бъдеще"


18.09.2020   |   Приключи петият сезон на "Бизнес академия за стартиращи предприемачи"

ABB Bulgaria
 
реклама
е-книга Декарбонизация, април 2024
8 CELL
Последно от Обучения

07.11.2022   |   Ще се проведе базов курс по проектиране с Autodesk Inventor Professional


07.12.2021   |   Три български университета подготвят съвместни магистърски програми в областта на техническите науки


03.08.2021   |   Институтът GATE обяви стипендии в областта на изкуствения интелект и извличането на информация


29.07.2021   |   EVN България одобри рекорден брой стажанти за програмата "Младежи с бъдеще"


18.09.2020   |   Приключи петият сезон на "Бизнес академия за стартиращи предприемачи"

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...