Industry Info  
Festo
Festo

FANUC представи нов робот от серия R-2000

20.02.2020   |   Технологии
 

FANUC обяви новия модел робот R-2000iD с куха ръка и по-малки размери, които го правят подходящ за различни приложения, например точково заваряване или манипулиране на материали.

"Интегрирането на кабелите през робота намалява физическото им натоварване и предотвратява съприкосновението им с друго оборудване в системата. В комбинация с новите кабели с дълъг експлоатационен живот, оптимизирани специално за R-2000iD, това редуцира времето и разходите за поддръжка. Въпреки че кабелите са изцяло вградени в кухите ръка и китка, няколко стратегически разположени отвора осигуряват лесен достъп до тях. В допълнение, отстраняването на кабелите от външността на ръката дава възможност за извършването на по-лесна и точна симулация с ROBOGUIDE", информират от FANUC.

Понастоящем R-2000iD се предлага в два модела - 210 или 165 кг товароносимост, които са с обсег от 2605 мм – характеристики, подобни на тези от предишната серия iC. В сравнение с предшественика си обаче, R-2000iD заема значително по-малко пространство (678x536 мм и за двата модела), подчертават от FANUC. Това позволява роботите от новата серия да се използват в още по-тесни пространства, без да се прави компромис с полезния товар или обсега, допълват от компанията.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   роботи   автоматизация  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...