Industry Info  
Festo
Festo

МИ и GSA работят за включването на България в космически консорциум

19.02.2020   |   Събитията
 

Проведе се среща между изпълнителния директор на Европейската агенция за глобални навигационни спътникови системи (GSA) Паскал Клодел и зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова, съобщиха от Министерството на икономиката (МИ). Тема на посещението бяха двете европейски космически програми – "ЕГНОС" и "Галилео" и възможностите, които те разкриват за български компании.

В срещата взеха участие представители на GSA, ДАНС, МВР, МВнР, МРРБ, ГД ГВА, МОСВ, НКЖИ и др. По време на събитието страните обсъдиха по-активното включване на българския бизнес към космическите програми на ЕС и включително участието на България в бъдещ консорциум на държавите членки на ЕС с капацитет за развитие в космическия сектор.

"Работи се активно за повишаване на иновативността и конкурентоспособността на българската индустрия, както и подобряване на осведомеността относно космическите програми и данните, които те предоставят чрез платформите си", каза министър Иванова. По думите й секторът е с висока добавена стойност и може да развие потенциала на малките и средните предприятия у нас.

Космическите технологии по "Галилео" играят ключова роля в развитието на важни секторите авиация, жп, автомобилни и морски комуникации, селското стопанство, критична инфраструктура, сигурност, управление на кризисни ситуации и др.

     
Източник: МИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МИ   GSA   ЕГНОС   Галилео  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...