Industry Info  
Festo
Festo

Испански екип търси производител за интелигентното си магистрално осветление

12.02.2020   |   Бизнес
 

Изследователски екип на испански университет търси производител за разработената от него умна LED система за магистрално осветление. Екипът търси компании от секторите строителство, електроника, енергетика, околна среда или ИКТ, за да постигнат търговски споразумения или споразумения за сътрудничество. Те също така проявяват интерес към работа с партньори с цел научноизследователска и развойна дейност или европейски проекти.

Проектът за интелигентно осветление на испанските разработчици предвижда спиране, пускане и смекчаване на светлинния поток по автомагистралите на база мрежа от сензори, програмирани да засичат движението по пътното плътно. Автоматизираната система контролира осветлението, изчислявайки разстоянието и посоката на автомобила, съобразявайки се с човешкото око така че промяната в осветеността да не предизвиква проблеми с видимостта при шофьорите.

Внедряването на испанската система означава изграждане на мрежа от улични светлини, които могат да споделят информация по между си, извършвайки координирано осветяване. Проектът стъпва върху идеята за интелигентното управление на инфраструктурни мрежи и градове. Според изследователите внедряването му ще допринесе за бъдещата икономия на енергия от общественото осветление и намаляване на светлинното замърсяване.

Повече информация ще намерите на сайта на Enterprise Europe Network (EEN).

     
Източник: EEN; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EEN   улично осветление   магистрално осветление   умно осветление   LED  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...