Industry Info  
Festo
Festo - A banner

1,8% спад в индекса на промишленото производство за декември 2019 г.

12.02.2020   |   Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) регистрира 1,8% спад в индекса на промишленото производство за декември 2019 г. спрямо същия месец на 2018 г. Данните са предварителни и фиксират 4,1% увеличение спрямо предходния месец ноември 2019 г. в добивната промишленост. При производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и газ също е регистрирано увеличение с 0,4%. Намаление с 2,3% спрямо ноември от НСИ отчитат в преработващата промишленост.

Спрямо ноември през изминалия декември е регистрирано 11,8% в производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти. Повишение от 6,4% има в производството на изделия от неметални минерални суровини. Производството на химични продукти е нараснало с 5,5%.

Като значителен спад от Института маркират в производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета, където спадът е с 17.1%. Отрицателен индекс 14,4 % по-малко е регистриран също в производството на метални изделия (без машини и оборудване) и в печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители, където е засечен 13,1% по-малък индекс спрямо ноември 2018 г.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...