Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Поръчките на ABB за 2019 г. са се увеличили с 1% до 28,6 млрд. долара

11.02.2020   |   Бизнес
 

ABB обяви своите устойчиви резултати за 2019 г. Поръчките на компанията са се увеличили с 1% и са били в размер на 28,6 млрд. долара. От компанията наблюдават умерен ръст от 4% в "Задвижване", 4% в "Електроснабдяване и електрообзавеждане" и постоянен резултат в "Индустриална автоматизация".

От ABB отчитат 11% спад в поръчките при "Роботика и Дискретна автоматизация". "Развитието при поръчките отразява занижения глобален икономически растеж и значителни насрещни ветрове в дискретните пазари, по-специално автомобилния сектор и машиностроенето", казаха от компанията. Приходите за компанията от операции за 2019 г. са в размер на 1,9 млрд долара.

Краткосрочни изгледи за бъдещето от компанията определиха като аналогични на изминалата година. "Макроикономическите показатели предполагат по-слаб ръст в Европа и САЩ, а стабилизиращата тенденция в Китай може да бъде повлияна от епидемията на корона вируса. Глобалната икономика си остава повлияна от геополитическата несигурност", смятат от компанията.

ABB продължава да разширява своята дигитална екосистема в колаборация с Ericsson. Партньорството за разработване на софтуерни решения за роботи и интелигентни заводи стъпва на технологията 5G. А продажбата на "Енергийни мрежи" е в ход, като се очаква сделката да завърши в края на второто тримесечие на т. г.

     
Източник: ABB България

Ключови думи: ABB България   Ericsson  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...