Industry Info  
Festo
Festo

3,5% ръст в индекса на цените на производител в промишлеността

03.02.2020   |   Бизнес
 

Общият индекс на цените на производител в промишлеността през декември 2019 г. остава непроменен спрямо предходния месец. Това съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). 3,5% ръст е отчетен за декември 2019 г. спрямо същия месец на предходната година.

През декември 2019 г. спрямо ноември е регистрирано повишение в добивната промишленост - с 1% и 0,4% спад при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ.

През декември 2019 г. спрямо декември 2018 г. в преработващата промишленост се наблюдава покачване на цените при ремонта и инсталирането на машини и оборудване с 3,9%, при обработката на кожи и производството на изделия от обработени кожи с 4,8% и при производството на хранителни продукти - с 3,2%.

За същия период повишение в цените е отчетено при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ с 8,7%, в добивната промишленост със 7,3% и в преработващата промишленост с 1,8%. Индексът на цените на производител на вътрешния пазар нараства с 4,5% през декември 2019 г. в сравнение със същия месец на 2018 г.

     
Източник: НСИ, Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   добивна промишленост   преработваща промишленост  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...