Industry Info  
Festo
Festo

FANUC добави към портфолиото си два нови робота за електродъгово заваряване

30.01.2020   |   Технологии
 

FANUC представи два нови робота с дълга ръка ARC Mate 100iD/8L и ARC Mate 120iD/12L, предназначени за електродъгово заваряване. Те предлагат на клиентите по-голям работен обсег, изключителни скорости на осите и невероятна прецизност, подчертават от компанията.

"Идеалният за работа в компактни роботизирани клетки ARC Mate 100iD/8L заема малко пространство и може да бъде инсталиран на тавана или под ъгъл за още по-голяма гъвкавост. Новият робот ARC Mate 120iD/12L осигурява много високи скорости на осите и максимална прецизност за класа си. Роботът може да заварява големи детайли благодарение на много дългия си хоризонтален ход. За още по-висока гъвкавост и разширяване на диапазона от приложения, на робота могат да бъдат инсталирани допълнителни инструменти и горелки с тегло до 12 кг", информират от FANUC.

Проектирани специално за заваръчни дейности, ARC Mate 120iD/12L и ARC Mate 100iD/8L се предлагат с напълно интегриран шлаух пакет. За лесно и надеждно прекарване на кабели на сензори или камери, тръби за въздух и др. периферии, линиите преминават през кухите ръка, китка и тяло на робота. Това изцяло елиминира необходимостта от външни кабели и ограничава възможността за съприкосновение с периферното оборудване. Вътрешните захранващи линии улесняват интеграцията и удължават живота на кабелите, обясняват специалистите от FANUC.

"За да се предотврати натрупването на пръски и да се улесни поддръжката, всички роботи от сериите ARC Mate 100iD и 120iD са с гладки повърхности и много малък брой открити болтове. Както всички роботи на FANUC, ARC Mate 100iD/8L и ARC Mate 120iD/12L поддържат различни интелигентни функции и се доставят с вградена система за зрение FANUC iRVision. Освен това, към тях могат да бъдат добавени редица софтуерни опции, както и специализирани функции за безопасност като FANUC Dual Check Safety. Офлайн инструментът за симулация ROBOGUIDE спомага за оптимизиране на дизайна на клетката и подобряване на инженерните процеси", допълват от FANUC.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   роботи   електродъгово заваряване   ARC Mate 100iD/8L   ARC Mate 120iD/12L  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...