Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Връчиха XVI-ите Награди на германската икономика в България

28.01.2020   |   Събитията
 

На 27 януари на официална церемония връчиха XVI-ите Награди на германската икономика в България 2020 г. Церемонията се състоя в Националната художествена галерия в София. Сред присъстващите бяха представители на 27 от номинираните компании, президентът на ГБИТК Тим Курт, вицепремиерът Томислав Дончев и др. Наградата беше връчена в познатите 3 категории и една нова, наречена "Стартираща компания".

"Важно е да отбелязваме успеха на компаниите и да ги назоваваме по име, не само заради приноса им към икономиката, но и заради това, че служат като положителен пример за бъдещи инвеститори в България", каза д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК.

Наградата за иновативна дейност в категория "Стартираща компания" беше връчена на Девелиот. От компанията са разработили три продукта, които ги класират за отличието: мрежа от станции за наблюдение на качеството на въздуха, устройство за дистанционно отчитане на водомер и станцията за дистанционно наблюдение на нивото на водата.

Наградата в категория "Голямо предприятие" получи Кауфланд България. На второ място се класираха Луфтханза Техник София, а на трето ТЕД БЕД.

Отличието "Малко и средно предприятие" спечели Лигна Груп в сектор туризъм, а на второ място се класира Роберт Бош. Третото място зае компанията за реконструкция на кораби ИХБ ШипДизайн.

В категорията "Социален ангажимент" отличието отиде при Лидл България, следвани от Кауфланд България, а третото място си поделиха компаниите Овергаз и Мерк България.

     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   Награди на германската икономика  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...