Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Държави от Западните Балкани обсъдиха бъдещето на иновациите в ИАНМСП

28.01.2020   |   Събитията
 

Проведе се двудневна среща между делегации на организациите и страните, отговорни за развитието на иновациите в Западните Балкани, и еврокомисаря по иновациите и научните изследвания Мария Габриел, съобщиха организаторите на събитието Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). На срещата присъстваха лидерите на иновационните структури от България, Сърбия, Северна Македония, Черна Гора и Албания.

В рамките на събитието представителите на балканските страни обсъдиха възможностите за иновационното и технологичното развитие на екосистемата в Западните Балкани. Според комисар Мария Габриел въвличането на компаниите в региона може да създаде отлични условия за създаване на международни проекти.

По време на мероприятието изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков информира, че през месец юни Агенцията ще вземе участие в организирането на бизнес форум в София Тех Парк, в който инвеститори, предприемачи, компании и експерти ще представят най-новите иновативни решения в света.

Двудневното посещение на представителите на иновационните организации от Сърбия, Северна Македония, Черна Гора и Албания продължава с посещение на София Тех Парк, Campus X, SoftUni, Българската търговско-промишлена палата (БТТП) и Българската финтех асоциация (БФА).

     
Източник: ИАНМСП

Ключови думи: ИАНМСП   София Тех Парк   БТТП   БФА  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...