Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Китайският посланик ще работи за инвестиции в България

27.01.2020   |   Бизнес
 

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова се срещна с посланика на Китайската народна република у нас Дун Сяодзюн, съобщиха от Министерски съвет (МС). По време на разговорите си те са обсъдили провелата се наскоро в Пекин XVII-а Междуправителствената смесена комисия за икономическо сътрудничество.

"България подкрепя и високо оценява Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (17+1). Смятаме я за много важен механизъм за стимулиране на инвестиционните, търговско-икономическите и културните контакти между двете държави", каза Николова. По думите й българското правителство насърчава увеличаването на преките китайски инвестиции в модерни предприятия за производство на иновативни продукти, батерии, електромобили, електробуси, насърчаващи растежа на кръговата икономика.

По време на срещата посланикът Дун Сяодзюн изтъкнал готовността на Китай да работи за реализирането на договореностите, отразени в протокола от 17-ата сесия на Междуправителствената смесена комисия. Тогава двете страни положиха подписи под двустранен протокол за засилване на сътрудничеството в няколко направленията: търговски и икономически отношения, насърчаването на инвестициите, енергетиката, технологичните иновации, селското стопанство и туризма. Документът включва списък с 9 проекта, по които двете страни да работят съвместно в областта на инфраструктурата, индустрията и търговията.

     
Източник: МС

Ключови думи: МС  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...