Industry Info  
Festo
Festo

Симлоджик оптимизира ресурсната си ефективност по ОПИК

27.01.2020   |   Проекти
 

Симлоджик изпълнява проект за "Повишаване на ресурсната ефективност", финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, съобщиха от компанията. Бюджетът на инвестицията възлиза на 1,4 млн. лв. Безвъзмездното финансиране по ОПИК е в размер на 997 хил. лв.

Проектът цели подобряване на ресурсната ефективност и увеличаване производствения капацитет. Компанията очаква подобряване на конкурентните си позиции, а също така и на пазарните си позиции. В промените заляга също оптимизиране на заводския отпадък.

Българското дружество, което проектира и произвежда електронни изделия, вече е получило новото си оборудване. Очаква се то да намали с 36% количествата на влаганата суровина на единица продукция. Освен това ще бъде оптимизиран отпадъкът с 45%, а ефективността на производството ще нарасне до 31,3%.

"В резултат на внедрените технологични решения Симлоджик е в състояние да произвежда по нов начин продукти чрез почти безотпадната си технология", коментираха от компанията.
 

     
Източник: Симлоджик

Ключови думи: Симлоджик   ОПИК   ресурсна ефективност  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...