Industry Info  
Festo
Festo

Симлоджик оптимизира ресурсната си ефективност по ОПИК - 27.01.2020

27.01.2020   |   Начало»Проекти

Симлоджик изпълнява проект за "Повишаване на ресурсната ефективност", финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, съобщиха от компанията. Бюджетът на инвестицията възлиза на 1,4 млн. лв. Безвъзмездното финансиране по ОПИК е в размер на 997 хил. лв.

Проектът цели подобряване на ресурсната ефективност и увеличаване производствения капацитет. Компанията очаква подобряване на конкурентните си позиции, а също така и на пазарните си позиции. В промените заляга също оптимизиране на заводския отпадък.

Българското дружество, което проектира и произвежда електронни изделия, вече е получило новото си оборудване. Очаква се то да намали с 36% количествата на влаганата суровина на единица продукция. Освен това ще бъде оптимизиран отпадъкът с 45%, а ефективността на производството ще нарасне до 31,3%.

"В резултат на внедрените технологични решения Симлоджик е в състояние да произвежда по нов начин продукти чрез почти безотпадната си технология", коментираха от компанията.
 

     
Източник: Симлоджик

Ключови думи: Симлоджик   ОПИК   ресурсна ефективност  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...