Industry Info  
Festo
Festo

ABB и Volvo доставят зарядна инфраструктура и електробуси на Швеция

24.01.2020   |   Проекти
 

ABB и Volvo обединяват сили в проект за екологичен обществен транспорт в шведските градове Гьотеборг, Мьолндал и Партиле, съобщиха от ABB България. В съответствие с визията на шведското правителство, според която страната трябва да е климатично неутрална до 2050 г., компанията за обществен транспорт Vasttrafik очаква да е електрифицирала целия градски транспорт в административно-териториалната единица Вестра Йоталанд до 2030 г.

Във връзка с намеренията на правителството 157 електрически автобуси на Volvo ще влязат в движение по улиците на трите населени места през т. г. Електробусите ще бъдат захранвани от решения за зарядна инфраструктура, предоставени от ABB. От компанията информират, че предстои инсталирането на 19 нови 450 kW високомощни зарядни станции Panto Down през втората половина на 2020 г., преди автобусите да влязат в експлоатация. Освен тях други 2 станции са планирани за в бъдеще.

Зарядната инфраструктура на ABB ще осъществява контакт с електробусите чрез автоматизирани връзки, монтирани на покривите на превозните средства. Процесът по зареждане на батериите ще трае от 3 до 6 мин. Станциите ще предоставят дигитална свързаност. "Това ще позволи на операторите на мрежи да извършват отдалечено наблюдение за конфигуриране на зарядните точки", обясниха от ABB. През декември 2020 г. новите електробусни линии Трябва да заработят в Гьотеборг. Всеки автобус ще бъде с капацитет за 150 пътници и 88% намаление на СО2 емисиите.

     
Източник: ABB България

Ключови думи: ABB България   Volvo   Panto Down   електробус   зарядна станция  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...