Industry Info  
Festo
Festo

Mitsubishi Electric обяви супер компактен контролер за интелигентно производство

23.01.2020   |   Технологии
 

Mitsubishi Electric представи най-малкият и най-мощен компактен програмируем логически контролер в портфолиото на компанията до момента – FX5UC Premium micro PLC. Новият продукт разполага с възможности за достъп до интернет и мрежова свързаност и е разработен за все по-комплексните задачи, свързани с обработката на данни и обезпечаването на комуникацията в съвременните умни производства.

Като част от високофункционалните серии контролери MELSEC iQ-F на Mitsubishi Electric, FX5UC се отличава със същата производителност на процесора като тази при премиум модела FX5U и корпус с размерите на миниатюрния FX3S. Новото допълнение към гамата може да изпълнява позициониране и усъвършенствани функции за управление на движението до четири оси, елиминирайки нуждата от специални контролери.

Супер компактният PLC, подходящ за приложения в интелигентни фабрики, разполага с програмна памет от 64 000 стъпки, голяма памет и скорост на изпълнение от 34 ns, което гарантира изключително бързи реакции на машината и повишена производителност. Сред вградените функции на устройството са инструменти за предотвратяване на кражба на данни или фалшифициране, като например верификация на ключа за сигурност.

Предимствата на мощния контролер на Mitsubishi Electric от последно поколение включват още вградени релейни и транзисторни изходи, както и пружинни клеми, които ускоряват окабеляването и гарантират надеждни и устойчиви на вибрации връзки. Поддръжката на системата допълнително се улеснява от възможността модулите да бъдат демонтирани и премествани заедно с техните проводници.

     
Източник: Mitsubishi Electric

Ключови думи: Mitsubishi Electric   MELSEC iQ-F   FX5UC Premium micro PLC  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...