Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric сред 100-те най-устойчиви компании в света

22.01.2020   |   Бизнес
 

За 7-а поредна година Schneider Electric е сред 100-те най-устойчиви компании в света, заемайки първо място в категорията "Промишлени конгломерати" в класацията на сп. Corporate Knights, съобщиха от компанията. От своя страна Carbon Disclosure Project включи Schneider Electric в годишния си списък за 9-а поредна година. Резултатите от двете класации бяха обявени по време на първия ден от годишната среща на Световния икономически форум в Давос (21 януари).

Повече от 7500 компании са били оценени по 21 ключови показателя, които покриват управление на ресурси, служители, финанси, т. нар. "чисти приходи". Последният показател измерва приходите на компаниите от всички стоки и услуги, които имат ясни екологични и социални придобивки. В годишния списък на Carbon Disclosure Project - CDP "A-List", Schneider Electric се нареди сред 179-те отличени компании.

"Приема се, че методът за оценяване на неправителствената организация е златен стандарт за корпоративна екологична прозрачност и сигурен източник на информация както за потребители, така и за инвеститори", коментираха от Schneider Electric. Отчетени са предприетите действия на френската компания за ограничаване на емисиите, смекчаване на климатичните рискове и приносът й към развитието на нисковъглеродната икономика.

"Критичното състояние на климата и свързаното с това управление на икономическите рискове са най-голямото предизвикателство за нашето поколение. Трябва да преосмислим начина, по който живеем, по отношение на енергията, сградното проектиране, индустрията и градовете, и да използваме технологиите, за да тръгнем по различен път към свят с нулеви въглеродни емисии", коментира изпълнителният директор на Schneider Electric Жан Паскал Трикоар.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер електрик   устойчиво развитие   въглеродни емисии   CO2  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...