Industry Info  
Festo
Festo

LAPP участва в обновяването на асансьора на висящия мост в Братислава

20.01.2020   |   Проекти
 

LAPP се включи в реализацията на проект за подмяна на асансьора и захранващите го кабели в един от опорните пилони на кулата на известния висящ мост в словашката столица Братислава, съобщиха от ВиВ Изоматик, партньор на компанията в България. Решението на LAPP е използването на близо 50-метрова кабеловодеща верига, която направлява кабелите през наклонената конструкция и ги придържа далеч от стените.

"Инженерите на LAPP използват изцяло асемблирана специална версия на SILVYN CHAIN – стоманена кабеловодеща верига с дължина 48,36 м, преминаваща през стоманена клетка. Този дизайн компенсира температурното разширение на почти 100-метровия стоманен пилон. Екстремните температурни стойности, които преди водят до неизправности, вече не оказват влияние върху асансьора. В допълнение, само изключително гъвкави кабели могат да издържат на високите скорости. За захранването се използват кабели LAPP OELFLEX FD 855 P и UNITRONIC FD CP TP plus, проектирани специално за силно динамични приложения и малки радиуси на огъване", обясниха от ВиВ Изоматик.

Новият мост в Братислава, открит през 1972 г., е с дължина 430 м и 21 м ширина. Поддържащите го стоманени кабели са захванати за кула с височина 95 м, на която има панорамна площадка и ресторант, до които се стига с обновения асансьор.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   LAPP   SILVYN CHAIN   OELFLEX  

Област: Електроапаратура  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...