Industry Info  
Festo
Festo

FANUC представи колаборативен робот от ново поколение

20.01.2020   |   Технологии
 

По време на изложението за роботи iREX, което се проведе от 18 до 21 декември м. г. в Токио, FANUC представи колаборативен робот CRX-10iA. В сравнение с предходните модели колаборативни роботи от CR серията, новият CRX-10iA е значително по-лек, което позволява използването му за широк диапазон от приложения, например автономни транспортни системи (AGV), подчертават от компанията.

"CRX-10iA се инсталира и програмира много лесно. Пултът за управление (Teach Pendant) на кобота може да се замени с таблет, улеснявайки експлоатацията посредством специалния нов потребителски интерфейс, който е особено подходящ за служители с по-малък опит в програмирането. Това прави модела идеален за клиенти, желаещи да използват роботи в производството си за първи път. CRX-10iA се предлага в две версии – с къса ръка с обсег от 1,2 м и с дълга ръка с обсег до 1,4 м, като полезният им товар е 10 кг", информират от FANUC.

Както и останалите роботи от CR серията, CRX-10iA може да бъде оборудван със система за машинно зрение, даваща възможност за автономно зареждане и разтоварване на контейнери или стелажни системи, допълват от компанията. По време на iREX бе демонстрирана способността на CRX-10Ai да подава метални блокове в металообработваща машина FANUC ROBODRILL с помощта на сензор за 3D зрение.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   колаборативни роботи   коботи  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...