Industry Info  
Festo
Festo

Балканкар Рекорд започва разработка на лекотоварен електрически камион

20.01.2020   |   Проекти
 

Балканкар Рекорд започва разработката на първия български лекотоварен електрически камион, съобщиха от компанията. Българският производител на кари си е поставил за срок през 2021 г. да има два готови прототипа, които да сравни и след анализ да пусне усъвършенстван модел в серийно производство. От дружеството предстои да инвестират 400 хил. лв. в разработката, като 242 хил. от тях се отпускат от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) чрез Националния инвестиционен фонд.

Проектът за разработка за индустриален електрически автомобил не спира до лекотоварния камион. От Балканкар Рекорд планират да създадат гама от специални електромобили с функции на самосвал, цистерна за течни продукти, снегорин, електровоз за поддръжка на градски пространства и хладилен фургон. Но проектът започва преди всичко с двата прототипа на електрически камион. "Искаме да направим изпитания на алтернативни машини, за да вложим в крайния продукт по-ефективните решения", заяви изпълнителният директор на Балканкар Рекорд Петър Петров.

Капацитетът на производствената база ще позволи компанията да изработи сама значителна част от детайлите на новия електрически камион. Единствените компоненти, които Балканкар Рекорд ще закупува, са батериите и електродвигателите. "Двата прототипа ще бъдат задвижвани с различни батерии - единият с литиево-йонна (Li-ion) батерия, а другият с оловно-кисела (Lead–acid) батерия", сподели ръководителят на проекта инж. Георги Вълков. Пробегът на прототипите е заложен да бъде 150 км, а товароносимостта на електрическите камиони да бъде до 1,5 т.

 

     
Източник: Балканкар Рекорд

Ключови думи: Балканкар Рекорд   кари   електрокари  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...