Industry Info  
Festo
Festo

Отстраняват над 20 аварии по магистралния водопровод от яз. "Тича"

16.01.2020   |   Проекти
 

На 17 и 18 януари т. г. ВиК Шумен и ВиК Търговище ще извършат планирани ремонтни дейности за отстраняване на аварии по магистралния водопровод от яз. "Тича".

"Осем екипа на ВиК Шумен и четири на ВиК Търговище ще работят по отстраняването на авариите. Първо ще се работи по най-големите, а след това ще се обърне внимание и на по-малките. Най-сериозни са две аварии в тунел под пътя до с. Хан Крум, като там ще се включи и екип на пожарната, за да помогне за по-бързото източване на водата. По всички аварии по трасето работата ще върви паралелно, създадена е организация, осигурена е техника, доставени са и необходимите материали. Процесът ще се извършва внимателно, за да не възникнат нови повреди в хода на работата. Ще се включат и екипи от Велики Преслав, Нови пазар и Бургас", обясниха от ВиК Шумен.

Водопроводът захранва с питейна вода Шумен, Велики Преслав и Търговище. Изпразването на системата ще започне в нощта на 16 срещу 17 януари, като за източването и пълненето й са необходими по 12 часа.

     
Източник: община Шумен

Ключови думи: община Шумен   ВиК Шумен   ВиК Търговище   магистрален водопровод  

Област: ВиК  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...