Industry Info  
Festo
Festo

България беше тема на Годишната конференция Euromoney за Централна и Източна Европа

16.01.2020   |   Събитията
 

Проведе се Годишната конференция Euromoney за Централна и Източна Европа (15 януари), съобщиха от Министерството на финансите (МФ). Събитието, посветено на макроикономическите перспективи на региона и на отделните държави, поставя България и три други страни от региона във фокуса на инвеститорския интерес в рамките на събитието. В Euromoney, състояла се във Виена (Австрия), взеха участие 1200 участници от 50 държави.

Пред аудиторията във Виена зам.-министърът на финансите Маринела Петрова заяви, че българската емисионна политика през 2020 г. ще бъде фокусирана върху плавно увеличаване на относителния дял на вътрешния дълг и намаляване на дела на външното финансиране, като очакванията са съотношението на държавния дълг към БВП да продължи да намалява.

В рамките на форума министър Петрова е взела участие в кръгла маса на тема "Invest in Bulgaria – Expand in Europe", организирана от Българската банка за развитие (ББР). Срещата обсъди ускорения растеж на българската икономика, адресирането на предизвикателствата за по-бърз растеж и интеграция в региона, приоритетите за развитие на устойчиви финанси и подготовката на България за присъединяване към Валутно-курсовия обменен механизъм 2 (ERM 2).

     
Източник: МФ; Снимка: Euromoney

Ключови думи: Euromoney   МФ   ERM 2   ББР  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...