Industry Info  
Festo
Festo

Центромет въведе в експлоатация ново оборудване със средства по ОПИК

15.01.2020   |   Реализации
 

Центромет успешно реализира проект за енергийно ефективни решения и системи за разширяване производствения капацитет на дружеството с финансовата подкрепа на ОП "Иновации и Конкурентоспособност" 2014-2020 (ОПИК). Инвестицията в проекта възлиза на 3 945 204,63 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 972 602,31 лв.

В рамките на проекта са въведени в експлоатация 5 индукционни пещи за топилна инсталация, тежък струг за системата за механична обработка на отливки с големи габарити, измервателна ръка с интегриран скенер, механична вентилационна инсталация за оползотворяване на остатъчната топлинна енергия. Проведени са и консултантски услуги за въвеждане и сертифициране на система за енергиен мениджмънт по стандарт EN ISO 50001.

Компанията отчита, че в резултат на релизацията на проекта количеството отпадъци, предвидени за депониране, намалява с 248,81 тона годишно, а вредните емисии на парникови газове достигат целева стойност 4874,07 тона CO2 екв. Предприятието регистрира и енергийни спестявания в размер на 6026,95 MWh/y.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   Центромет   ОПИК  

Област: Машиностроне  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...