Industry Info  
Festo
Festo - A banner

4 банки с интерес към гаранционния продукт на ФнФ за енергийна ефективност и иновации

15.01.2020   |   Бизнес
 

4 банки са заявили интерес към гаранционния продукт на Фонд на фондовете (ФнФ), насочен към енергийна ефективност и иновации в българските предприятия, съобщиха от Фонда. Това са Банка ДСК, Обединена българска банка, Първа инвестиционна банка и Юробанк България. Средствата по гаранционния продукт ще бъдат насочени към българските предприятия от почти всички сектори на икономиката. 60% от кедитите ще бъдат предоставени по направление енергийна ефективност, като те могат да достигнат и надвишат 400 млн. лв. Останалите около 40% са предвидени за иновации в ИКТ,  био-, нано- и чисти технологии, мехатроника, креативни индустрии и др., като общото финансиране по линията може да надвиши 300 млн. лв.

Инструментът е финансиран със средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). По първото направление енергийна ефективност Фондът предвижда подпомагане на предприятия по значими важни за тях проекти. "Промените в ефективността ще бъдат установени с енергиен одит", обясниха от ФнФ. Освен това за първите 161 предприятия, кандидатствали по проекта, ще получат безвъзмездни средства за извършването на одита.

     
Източник: ФнФ

Ключови думи: ФнФ   ЕСИФ   ОПИК   енергийна ефективност   иновации  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...