Industry Info  
Festo
Festo

Заработи платформата за следене в реално време на КАВ в София

10.01.2020   |   Реализации
 

Вече са достъпни данните в реално време от 22-те сензорни станции за качеството на атмосферния въздух (КАВ) на София, съобщават от Столична Община. Станциите са инсталирани в рамките на пилотен проект АIRTHINGS, финансиран от Европейския съюз по Програма "Балкани – Средиземно море (2014-2020)", в който СО е водещ партньор заедно със Солун, Никозия, Тирана и Скопие. Платформата предоставя данни за замърсители като ФПЧ10, ФПЧ2.5, азотен диоксид, серен диоксид, озон, въглероден оксид, както и метеорологични параметри като температура, влажност и налягане на въздуха.

"Измерванията от станциите в реално време се предават към облачна платформа за съхранение, визуализация и последващ анализ. Всеки може да провери актуалните показания на станциите и състоянието на различните замърсители, както и история на показанията от последните 14 дни. С бърз поглед се придобива представа за качеството на въздуха около съответната станция чрез индекс за качеството на въздуха", обясняват от СО.

Точността на системата ще се подобрява с натрупването на повече данни, като за подходяща оценка е необходимо преминаването през поне 4 сезона с цел анализ на сезонност на данните, т.е. как климатичните промени през различните сезони влияят върху качеството на данните и измерванията. Така ще може да бъде оценена точността на новаторските методи за измерване спрямо референтните, които използва Изпълнителната агенция по околна среда. Поради тази причина проектът е с продължителност 36 месеца.

     
Източник: СО

Ключови думи: СО   КАВ   АIRTHINGS  

Област: Екология  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...