Industry Info  
Festo
Festo

Продължава работата по обособяването на индустриални зони в община Бургас - 09.01.2020

09.01.2020   |   Начало»Проекти

Продължава работата по обособяването на индустриални зони в Долно Езерово, Девети километър и Равнец, а също така и по реализиране на проекта за Индустриален и логистичен парк Бургас. Това беше съобщено по време на представянето на проектобюджета на общината за 2020 г. Кметът Димитър Николов съобщи, че изброените проекти в рамките на бюджета са с осигурено финансиране. По думите му ще се работи и по проекти с европейско финансиране.

Проектобюджетът на община Бургас предвижда продължаване на изграждането на инфраструктура в Индустриална зона Българово, където  почти е приключена фазата по изграждане на пътищата. През т. г. трябва да бъдат изградени канализационната помпена станция (КПС) и тласкателят за битовите отпадни води, за да се обезпечи работата на бъдещите производства. "В зоната има трима нови инвеститори, които започват изграждането на собствени бази", обясниха от районната администрация.

Приоритетни за общината са изграждането на довеждаща инфраструктура до частни и общински терени, където ще се строят нови предприятия. Основна цел са също инициативите, насочени към привличането на компании от сектори ИКТ и аутсорсинг. "Ще създадем и общински фонд за подпомагане на стартъпи, който ще подкрепя реализирането на добрите идеи и ще стимулира младите предприемачи", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

     
Източник: община Бургас

Ключови думи: община Бургас   ИКТ   Индустриален и логистичен парк Бургас  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...