Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Индексът на цените на производител бележи 4% ръст в България

07.01.2020   |   Бизнес
 

Индексът на цените на производител за ноември 2019 г. спрямо ноември 2018 г. са е повишил с 0,4% в рамките на Европейския съюз, съобщиха от Евростат. Най-голямо повишение спрямо 2018 г. е отчетено в България (+4%), Румъния (+3,6%), Гърция и Словения (+2%), докато значително понижение е наблюдавано в Дания (-4,8%), Италия (-3,6%), Белгия (-3,2%) и Португалия (-2,7%). "Сравнявайки данните с тези от ноември 2018 г., сега се наблюдава спад с -6,1% в енергийния сектор, докато в останалата част от индустрията има растеж с 0,4%", коментират изследователите.

Спрямо октомври 2019 г. у нас през ноември е отчетено повишение на индекса на цените на производител на вътрешния пазар в добивната промишленост (+1,7%), при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ (+0,2%) и в преработващата промишленост (+0,1%), информира Националният статистически институт (НСИ).

     
Източник: Евростат,НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Евростат   НСИ  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...