Industry Info  
Festo
Festo

Ваптех закупи ново оборудване за 3,5 млн. лв. със средства по ОПИК

07.01.2020   |   Проекти
 

Плевенското машиностроително предприятие Ваптех, което произвежда решения за водноелектрически централи и хидравлични преси, завърши своя проект за "Повишаване на енергийната ефективност", съобщиха на сайта на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Общата стойност на инвестицията възлиза на 3,5 млн. лв., като 1,7 млн. лв. са безвъзмездно финансиране от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК). Реализираният проект модернизира процесите в предприятието, намалявайки времето за производство на детайли, като с това повишава енергийната му ефективност.

С помощта на европейското финансиране Ваптех закупува ново високотехнологично оборудване - 2 бр. струг, 1 бр. вертикален машинен център с ЦПУ и съвременен 5-осен център. "Ако изработката на един детайл преди е преминавала през 20 работни места, то сега всички операции се извършват на едно единствено работно място при изключителна прецизност", коментираха от ЕСИФ. От завода споделят, че обучението на служителите по спецификите на новите машини е завършено. В рамките на проекта е изградена и система за оползотворяване на топлинната енергия.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: Ваптех   ОПИК   ЕСИФ   ЦПУ   енергийна ефективност  

Област: Реализации  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Проекти

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...