Industry Info  
Festo
Festo

14 компании инвестират над 1,6 млн. лв. в проучвателни дейности

06.01.2020   |   Бизнес
 

По време на последното си заседание за 2019 г. Министерският съвет (МС) взе решения във връзка с добивни концесии (27 декември), съобщиха от пресцентъра на институцията. 14 компании ще инвестират над 1,6 млн. лв. в проучвателни дейности за пясъци и чакъли, строителни материали, метални полезни изкопаеми, индустриални минерали, неметални полезни изкопаеми и скалооблицовъчни материали. По време на заседанието бяха прекратени концесионните договори на 7 компании, развиващи дейност в добива на строителни материали, кварцови пясъци и варовици.

Най-малко 301 хил. лв. трябва да бъдат вложени от Горубсо-Мадан в  търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ "Петровица-запад", разположена в общините Мадан и Златоград. Разрешението се предоставя за срок от 3 г. За същия концесионен срок Асарел-инвестмънт ще търси и проучва метални полезни изкопаеми в площ "Извор", влагайки 505 хил. лв. в проучвателните дейности.

Над 402 хил. лв. ще инвестира Агрострой 07, за да обезпечи добивната дейност и необходимите предпроизводствени инвестиции за пясъци и чакъли от участъците "Дрянка-запад" и "Дрянка-център". Очаква се концесионните плащания за целия срок на договора (35 г.) да надхвърлят 1 млн. лв. По закон 50% от тях постъпват в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ, в случая това е община Първомай.

     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   Асарел-инвестмънт   каменодобив   металодобив  

Област: Инвестиции  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...