Industry Info  
Festo
Festo

Пластхим-Т завърши модернизация за енергийна ефективност по ОПИК

06.01.2020   |   Реализации
 

Варненският производител Пластхим-Т реализира проект за модернизация, повишаване енергийната ефективност и разширяване производствения си капацитет, съобщиха на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Заводът за биаксиално ориентирано полипропиленово фолио (БОПП), каст полипропиленово фолио (КПП) и гъвкави опаковки е инвестирал 5,4 млн. лв. в екологични системи и автоматизация. 3,7 млн. лв. от средствата са осигурени от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК). Проектът е започнал в края на 2017 г. и приключи през декември 2019 г.

Пластхим-Т са закупили и въвели в експлоатация два нови екструдера, които заменят старо оборудване. Модерните съоръжения са снабдени с водоохладител с вградена Free-Cooling система. Освен това предприятието е инвестирало и в техника за оползотворяване на отпадна енергия. "В резултат от изпълнението на проекта компанията е повишила своята конкурентоспособност, реализирала е енергийни спестявания и е постигнала финансови икономии от разходи за енергия", коментираха от Единния информационен портал.

Реализираният проект е важен за прехода на Пластхим-Т към зелената икономика. В рамките на инвестицията са внедрени  енергоспестяващи производствени технологии, които целят оползотворяване на остатъчната топлина от производствените операции и усъвършенстване на процесите, свързани с енергийния мениджмънт. Очаква се системите са допринесат за екологичното развитие на производството и намаляване негативното въздействие върху околната среда. 

     
Източник: ЕСИФ; Снимка: Пластхим-Т

Ключови думи: Пластхим-Т   ОПИК   ЕСИФ   БОПП   КПП   енергийна ефективност  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...