Industry Info  
Festo
Festo

КЦМ представи проекта си за модернизация на стойност 130 млн. евро

03.01.2020   |   Проекти
 

Заводът за олово и цинк КЦМ обяви намерението си да инвестира 130 млн. евро в модернизация на комбината по време на специално събитие, на което присъстваха представители на компанията, местната власт и бизнес партньори. Средствата ще бъдат вложени също в разширяване на производствените мощности и значително увеличаване на преработваните вторични суровини. По време на събитието бяха представени изцяло обновената сграда "Развитие" и книгата "ТОРП – проектът и ние" (Технологично обновление и разширение на производството). Лентата прерязаха главният изпълнителен директор Румен Цонев, изпълнителният директор Иван Добрев и представителите на местната власт.

"След едногодишна работа, екипите на КЦМ, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Уникредит Булбанк успяха да оформят размера на необходимото финансиране за следващия инвестиционен проект "Технологично интегриране на КЦМ", 50% от финансирането за който идват от ЕИБ", казаха от завода.

"С проекта ТОРП успяхме да реализираме една технологична схема на интегрирано оловно и цинково производство. Нашите екипи успяха да постигнат един процес, който днес цяла Европа нарича кръгова икономика", каза Иван Добрев. Но за да отговори на нуждите на обществото, по думите на Добрев, КЦМ трябва да изгради концепцията за новия си проект, който да надгради постиженията на ТОРП и приложи най-добрите практики за производство на олово и цинк, съчетани с най-висока степен на рециклиране на отпадъци, съдържащи олово и цинк.

     
Източник: КЦМ

Ключови думи: КЦМ   металургия   ЕИБ  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...