Industry Info  
Festo
Festo

ФнФ отчете голям интерес към Фонда за технологичен трансфер - 03.01.2020

03.01.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Интересът към Фонда за технологичен трансфер (ФТТ) е голям, съобщиха от Фонд на фондовете (ФнФ) по време на отварянето на подадените 6 заявления за участие в процедурата за избор на финансов посредник по инструмента, насочен към сътрудничество между наука и бизнес.

Инструментът е финансиран със средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020" (ОПИК), съфинансирана със средства от Европейския фонд за регионално развитие с ресурс от 56,3 млн. лв. С привлеченото частно финансиране се очаква общата сума да достигне 75,8 млн. лв.

Финансовият инструмент има за цел да осигури дялови инвестиции, насочени към подпомагане на трансфера на технологии в България в сътрудничество с научно-изследователски организации.

"Чрез Фонда ще се осъществява връзката между наука и бизнес чрез създаване на благоприятна среда за развитие на иновации, произхождащи от университети, технологични паркове, научни лаборатории и други звена по пътя им към комерсиализация на резултатите", обясниха от Фонд на фондовете. Бизнесите, за които е допустима финансова подкрепа, са както новосъздадени, малки и средни, така и големи предприятия.

     
Източник: ФнФ

Ключови думи: ФнФ   ФТТ   ОПИК  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...