Industry Info  
Festo
Festo - A banner

ФнФ отчете голям интерес към Фонда за технологичен трансфер

03.01.2020   |   Проекти
 

Интересът към Фонда за технологичен трансфер (ФТТ) е голям, съобщиха от Фонд на фондовете (ФнФ) по време на отварянето на подадените 6 заявления за участие в процедурата за избор на финансов посредник по инструмента, насочен към сътрудничество между наука и бизнес.

Инструментът е финансиран със средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020" (ОПИК), съфинансирана със средства от Европейския фонд за регионално развитие с ресурс от 56,3 млн. лв. С привлеченото частно финансиране се очаква общата сума да достигне 75,8 млн. лв.

Финансовият инструмент има за цел да осигури дялови инвестиции, насочени към подпомагане на трансфера на технологии в България в сътрудничество с научно-изследователски организации.

"Чрез Фонда ще се осъществява връзката между наука и бизнес чрез създаване на благоприятна среда за развитие на иновации, произхождащи от университети, технологични паркове, научни лаборатории и други звена по пътя им към комерсиализация на резултатите", обясниха от Фонд на фондовете. Бизнесите, за които е допустима финансова подкрепа, са както новосъздадени, малки и средни, така и големи предприятия.

     
Източник: ФнФ

Ключови думи: ФнФ   ФТТ   ОПИК  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...