Industry Info  
Festo
Festo

Влагат 4 млн. лв. в реконструкцията на ВиК мрежата в ловешкия квартал "Младост"

02.01.2020   |   Инвестиции
 

Изпълнението на дейностите по проекта за реконструкция на ВиК мрежа на ж.к. "Младост" може да стартира веднага, щом метеорологичните условия позволят, информира кметът на община Ловеч Корнелия Маринова.

За реализацията на проекта вече са осигурени средства в размер на 811 906 лв. от бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за целите на програма 4 "Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация". Те са предвидени за първия етап на проекта – водопроводните клонове в Подзона 1 от DMA "Висока зона" и DMA "Ниска зона". За финализирането на този етап са необходими общо 1 927 129 лв., а за целия проект – общо около 4 млн. лв.

"Това е много важна новина за този най-голям жилищен квартал на Ловеч, защото проектът ще бъде бюджетно подсигурен и след неговото завършване ще може да се премине към по-нататъшно благоустрояване. Имаме избран изпълнител още преди година и половина и сега вече можем да пристъпим към работа", заяви кметът Корнелия Маринова.

     
Източник: община Ловеч

Ключови думи: община Ловеч   МРРБ   ВиК мрежа  

Област: ВиК  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Инвестиции

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...