Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Индустриален холдинг България проведе годишната си обща среща с инвеститори

20.12.2019   |   Събитията
 

Индустриален холдинг България проведе годишната си обща среща с инвеститори, съобщиха от холдинга. В рамките на срещата бяха представени резултатите от дейността на дружеството към третото тримесечие на т. г. и целите за развитие на бизнесите в групата на холдинга. На срещата присъстваха представители на ръководството, изпълнителни директори на основни дружества и др. По време на събитието са представени бъдещите инвестиционни проекти по разширение на пристанищата в Бургас (КРЗ Порт Бургас) и Варна (Одесос ПБМ-Варна), както и фотоволтаичната централа изградена в ЗММ Сливен.

Към третото тримесечие на т. г. нетните активи на холдинга възлизат на 334 млн. лв., като за конкретия период е реализиран приход от 87 млн. лв. и печалба от 11 млн. лв. Най-голямата част от активите на холдинга са концентрирани в морския транспорт (51%). Корабостроенето и кораборемонта от друга страна са 31% от тях, пристанищната дейност 14%, а машиностроенето 4%.

Най-голямата част от приходите идва от морския транспорт (33%). На второ място, въпреки малкия си дял в групата на Индустриален холдинг България, е машиностроенето с 26% приходи и най-голяма нетна печалба за третото тримесечие на т. г. От дружеството информират още, че успяват да погасяват дълговете си, намалявайки стойността им от 137 млн. лв. за 2016 г. до 53 млн. лв. към разглеждания период на т. г.

     
Източник: Индустриален холдинг България

Ключови думи: Индустриален холдинг България   машиностроене   корабостроене  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесПродукти търсенеОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаКариериОбяви за работаПроектиИндустриално видеоПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...