Industry Info  
Festo
Festo - A banner

МС удължи с 15 години срока за находищата "Чуките", "Ябълково" и "Маница"

20.12.2019   |   Бизнес
 

Проведе се редовното заседание на Министерски съвет (МС), съобщиха от пресцентъра на институцията (18 декември). По време на заседанието бяха удължени концесионните договори за находищата "Чуките", "Ябълково" и "Маница". По искане на концесионера беше прекратен добивът в находище "Селски ниви". От МС също така отказаха разрешение за добив в находище "Бъзговец", тъй като попада в природен парк "Витоша".

С решение на МС беше удължен срокът на концесионните договори за находищата "Чуките" и "Ябълково" с по 15 г. Двете находища са разположени в област Хасково, а решението идва след искана промяна от концесионера Артескос, който развива дейност там от 2001 г., добивайки строителните материали латитоандезити и трахиандезити. Промени бяха решени и за находището за добив на пясък "Маница", чийто срок също ще бъде удължен с 15 г. Концесионерът Морски бряг-Атанаска Василева мотивира искането си с оставащите запаси в находището и необходимостта за оптималното им извличане. Концесионната площ от досегашните 88,8 дка е намалена на 49,4 дка.

Министерски съвет реши дружеството "Фемили - Филибев - с-ие" да добива скалнооблицовъчни материали (гнайси) от находище "Умата", разположено в община Гърмен. Концесионният договор ще бъде разписан за срок от 25 г. Компанията ще вложи 68 000 лв в производствени инвестиции. Бенефициент на концесионните плащания, възлизащи на 118 000 лв., ще бъде община Гърмен.

По искане на Девня цимент се прекратява концесията за добив на неметални изкопаеми (кварцов пясък) в находище "Селски ниви" поради промяна на бизнес намеренията на компанията. МС даде разрешение също така Ел-Дан Инвест да бъде новият концесионер на находищата за глина "Блатото" и "Конак Тарла".

     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   каменодобив  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...