Industry Info  
Festo
Festo

Проведе се конференцията "Устойчиво развитие и бизнес в България и Европа"

19.12.2019   |   Събитията
 

Проведе се конференцията "Устойчиво развитие и бизнес в България и Европа" (18 декември), организирана от Балканския институт за устойчиво развитие (BSDI). Основна тема на мероприятието бяха иновативните възможности за развитие и изпълнението на План 30. В събитието участие български и френски експерти, представители на българския бизнес. Специален гост беше френският депутат и външнотърговски съветник на парламентарна комисия по търговия Фредерик Пети.

„Последните две седмици много усилено се говори за така наречената Зелена сделка. Ако я разгледаме чисто прагматично през ролята на бизнеса можем да я сведем до няколко основни точки – енергийна трансформация, иновации, ресурсна ефективност и човешки потенциал", каза експертът по устойчиво развитие Димитър Стоянов. Той допълни, че според него Европа не финансира достатъчно иновациите, докато Южна Корея инвестира два пъти повече в тях.

Според госта Фредерик Пети целите на устойчивото развитие в България са конкретни, но все още не е на необходимото ниво.

     
Източник: BSDI

Ключови думи: BSDI   устойчиво развитие  

Област: Събитията  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...