Industry Info  
Festo
Festo

Фондът за подкрепа и насърчаване на бизнеса в Крумовград награди 6-има предприемачи

17.12.2019   |   Събитията
 

Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград награди 6-има предприемачи от града с плакети и сертификати за своите проекти (11 декември), съобщиха от общината. Отличията бяха връчени от вицепрезидента на Дънди Прешъс Металс д-р инж. Илия Гърков. Наградите получиха компании, чийто проекти са получили одобрение за финансиране от Фонда.

Работата на Фонда започва след подписването на мемурандум за сътрудничество между Дънди Прешъс Металс и община Крумовград. След като той беше учреден през т. г. се очаква чрез него да се разпределят общо 10 млн. долара, като 5 млн. долара са осигурени като грант от Дънди Прешъс Металс Крумовград, а останалите 5 млн. долара са осигурени като заемен капитал от банка, в рамките на експлоатационния период на рудник "Ада тепе".

"Церемонията бележи важна стъпка в развитието на Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград", обясниха от община Крумовград. Очаква се реализираните проекти да открият 17 работни места, като те ще бъдат в сферите на хранително-вкусовата промишленост, производството на дограма, транспорт и услуги.

     
Източник: община Крумовград

Ключови думи: община Крумовград   Дънди Прешъс Металс  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...